Utøya-overlever kommer til DSU-lejr på Fyn

Deltagerne på DSU-lejr mindes ofre fra Utøya. En overlevende fra massakren deltager i mindehøjtidelighed.

En af de overlevende fra massakren på Utøya deltager i Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) sommerlejr i Gadsbølle vest for Odense.

Lejren med op mod 200 deltagere startede torsdag, og fredag eftermiddag holdes en mindehøjtidelighed for ofrene fra Utøya.

- Blandt deltagerne er en repræsentant fra Uganda, som også deltog i lejren i Norge og heldigvis overlevede på Utøya, oplyser DSU-formand Peter Hummelgaard Thomsen.

På sommerlejren vil S-formand Helle Thorning-Schmidt (S) deltage og tale ved mindehøjtideligheden. Det er første gang, hun taler til de unge socialdemokrater direkte efter begivenhederne i Norge for et par uger siden.

Der vil være en videoforbindelse til DSU's norske venner, men der deltager ingen af de overlevende nordmænd.

- De har desværre travlt med at deltage i begravelser i disse dage, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Han mener, at den bedste måde, man kan ære de norske venner, som har mistet livet, er at holde en sommerlejr, der bliver større og bedre og som mere end nogensinde vil fokusere på de værdier, som DSU kæmper for.

Lejren holdes på en tidligere skole i Gadsbølle ved Vissenbjerg, og Fyns Politi har været i kontakt med PET omkring arrangementet, oplyser chefpolitiinspektør John Jakobsen til DR Nyheder.

Beskeden fra politiet er, at der ingen konkrete trusler er, og at arrangementet vil blive vurderet på lige fod med andre arrangementer på Fyn.

I lyset af begivenhederne i Norge bliver der lagt en dæmper på festlighederne på årets DSU-lejr.

- Der vil være flere situationer, hvor man vil diskutere, hvad der skete på Utøya, og hvilken betydning det har for ungdomspolitiske organisationer, siger Camilla Schwalbe fra DSU.