I det fynske folks tjeneste

Våbentyveri: Rifler, haglgevær og ammunition stjålet

Gerningsmændene bag et indbrud på Helgavej i weekenden slap afsted med et fyldt våbenskab, der indeholdt både rifler og haglgevær.

Der er i weekenden blevet stjålet fem jagtvåben fra en ejendom i Odense. Riflen på billedet er ikke et af de stjålne våben. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Et fyldt våbenskab blev i weekenden stjålet fra en ejendom på Helgavej i Odense. Skabet indeholdt både jagtvåben og ammunition.

Ifølge politiets døgnrapport har man formentlig skaffet sig adgang til huset ved hjælp af et koben, som man har brugt til at bryde vinduet til husets kontor op. 

Finn Wegner er leder af Indbrudsgruppen hos Fyns Politi. Han fortæller, der er sikret spor fra indbruddet, som man endnu ikke har fået svar på. 

Læs også Politibetjent er tiltalt for trusler på livet

Derudover håber man på hjælp, hvis gerningsmændene forsøger at sælge de stjålne jagtvåben

- Hvis der er nogen, der får tilbudt våbnene, så vil vi selvfølgelig gerne høre fra dem. De har jo nogle stelnumre, man kan tjekke, siger han.

Indbruddet er sket i tidsrummet mellem lørdag klokken 12.00 og mandag klokken 07.45. Udover våbenskabet blev der stjålet en bærbar computer af mærket Lenovo. 

Det stjålne våbenskab indeholdt et haglgevær af mærket Miroku, et ældre haglgevær af ukendt mærke, en salonriffel af mærket Krico, en ældre glatløbet riffel af ukendt mærke samt en riffel af mærket Mauser.

Derudover var der ammunition og et kikkertsigte af mærket Zeiss.

Har man oplysninger, der kan hjælpe politiets efterforskning, kan man kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Læs også 47.776 fynske overarbejdstimer: Minister vil fjerne politiets overarbejde med millionbeløb