I det fynske folks tjeneste

Vaccinationskøer i Matas

Flere hundrede kvinder under 27 år blev lørdag vaccineret mod livmoderhalskræft. Det foregik ikke hos lægen - men i Matas eller et fitnesscenter.

Kom i Matas eller Fitnessworld og bliv vaccineret mod livmoderhalskræft. Helt gratis. Sådan har tilbuddet fra Sundhedsstyrelsen lydt til de danske kvinder under 27 år.

- Først syntes jeg, at det var lidt sjovt, for jeg kunne ikke lige placere Matas som et sted, hvor man sidder og får en vaccine, men det er faktisk smart. Det ligger jo hvor man har sin daglige færden, siger Morgan Kezia Jensen fra odense, der er en af de 331 fynboer, der er blevet vaccineret i Matas.

Dertil kommer alle de piger der er blevet vaccineret i Fitnessworld. På landsplan har kampagnen betydet at omkring 4.500 kvinder under 27 år er blevet HPV-vaccineret.

- Vi vil gerne samarbejde om sundhedsydelser, og da hovedparten af vores kunder er mellem 20-27 år var det oplagt at gå med i kampagnen, siger Anna Dimant fra Matas i Rosengårdcentret.

Siden august i år er kvinder op til 27 år blevet tilbudt en gratis vaccine mod livmoderhalskræft - en såkaldt HPV-vaccine. Vaccinen skal gives tre gange fordelt på et halvt år, før den virker. For at sikre, at pigerne kommer igen og får de sidste to vacciner, så bliver de kontaktet via mail eller sms, når tiden er ved at være inde til det næste skud.

- Interessen har været rigtig stor. Der har været lange køer hele tiden, fortæller Anna Dimant.