I det fynske folks tjeneste

Vaccine i sigte: Odense gør klar til at stikke de første fynboer

Vaccinen mod corona er mandag aften blevet godkendt, og det betyder, at vaccineklinikken i Odense hurtigt skal blive klar til at modtage de første fynboer til et stik.

Der bliver arbejdet på højtryk for at få den nye vaccinationsklinik i Odense klar, til når vaccinen mod corona bliver godkendt, Foto: Flemming Ellegaard

Logistikken er så småt ved at være på plads på den tidligere Social- og Sundhedsskole på Athenevænget i Odense.

Det har været dejligt at se den opbakning, der har været til klinikken

Sigurd Broesby-Olsen, ledende overlæge, Odenses vaccinationsklinik

Det er nemlig her, fynboerne skal møde op, når vaccinen mod coronavirus bliver rullet ud i landet.

Men selvom de logisitiske planer så småt er på plads, er der stadig meget, som skal falde på plads de kommende dage.

- Vi arbejder på højtryk, så vi kan blive klar i starten af januar, siger overlæge Sigurd Broesby-Olsen til TV 2 Fyn, mens han viser rundt på det, der meget snart bliver Odenses vaccinationsklinik.

- Med ret kort varsel skulle vi finde nogle lokaler til den nye vaccinationsklinik, og derfor var den tidligere Social- og Sundhedsskole det bedste bud, siger Sigurd Broesby-Olsen.

00:15

Håndværkerne i den nye vaccinationsklinik i Odense arbejder på højtryk på at blive klar til, at vaccinen mod corona snart blievr godkendt og rullet ud i landet. Video: Flemming Ellegaard

Luk video

Tæt på en godkendelse af vaccinen

Og det ser da også ud til, at vaccinationsklinikken i Odense snart skal tages i brug. 

EU-Kommissionen har nemlig mandag aften givet den endelige godkendelse af coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech. Det oplyser kommissionsformand Ursula von der Leyen på Twitter.

- Dette er vores første vaccine. Flere vacciner kan blive godkendt, hvis de viser sig at være sikre og effektive, siger hun i en videomeddelelse på Twitter.

Nu er det altså blandt andre Sigurd Broesby-Olsens opgave at sørge for, at fynboerne sikkert kan få deres vaccine i den nye vaccineklinik.

- Vores afdeling har det overordnede ansvar for vaccinationsklinikken, og derfor står vi for at sikre, at vaccinationerne foregår på en ordentlig måde, at her er ordentligt bemandet, og at vi har et akutberedskab, siger Sigurd Broesby-Olsen. 

250 ansøgere klar til at vaccinere

Den nye vaccinationsklinik står dog ikke alene med opgaven om at vaccinere borgerne. Der kommer nemlig også til både at blive vaccineret på plejehjem og blandt medarbejdere på sygehuse.

- Klinikken bliver for borgere, der kommer herud. Og man kan ikke bare dukke op uden en tid. Det er noget, man skal henvises til, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Læs også Smitten stiger på Fyn: Se dagens fynske coronatal her

Ud over håndværkere, der er ved at få styr på vaccinationsklinikkens fysiske rammer, er klinikken også i gang med en ansættelsesprocedure, og de har haft over 250 ansøgere til stillingerne i den nye vaccinationsklinik.

- Det har været dejligt at se den opbakning, der har været til klinikken, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Det er dette syn, fynboerne kommer til at møde, når de møder op i vaccinationsklinikken for at få en vaccine. Foto: Flemming Ellegaard