Vaccineret mod græs: - Jeg har solbriller på indenfor

Pollensæsonen er i gang. Som naturvejleder arbejder Rikke Molin med risiko for irriterede øjne - ofte med solbriller. Hun er allergisk over for græs.

Næsespray, øjendråber, antihistaminer, solbriller og vaccinationer.

Det er absolut brugbare våben for hundredtusindvis af danskere, der i sommerhalvåret kæmper mod allergier forårsaget af pollen. Og pollensæsonen er for alvor kommet i gang - og med udsigt til sol og forår bliver det kun værre endnu.

Der er dog en mening med galskaben, forklarer naturvejleder Rikke Molin, der selv er allergisk over for græs.

- Det er simpelthen for at sprede træernes gener videre, så der kan komme flere birketræer, flere elmetræer, græs og så videre, siger Rikke Molin.

quote Jeg kunne mærke en speciel følelse i kroppen, der prikkede og stak over det hele. Så blev jeg kørt på sygehuset med min læge. Han sad ved siden af med en sprøjte i Pulp Fiction-stil og var klar til at gribe ind

Rikke Molin

- Birk bliver ret store inden så længe. Birketræer åbner deres rakler inden så længe, og det plejer man også at kunne se som gult støv, der ligger i kanten af søen, forklarer naturvejlederen.

Sprøjte i Pulp Fiction-stil

Rikke Molin er allergisk over for græs, og hun husker udmærket den dag, hvor hun blev vaccineret hos sin læge.

- Jeg nåede ikke så langt væk fra døren til hans kontor, før jeg kunne mærke en speciel følelse i kroppen, der prikkede og stak over det hele. Så blev jeg kørt på sygehuset med min læge. Han sad ved siden af med en sprøjte i Pulp Fiction-stil og var klar til at gribe ind. Jeg er ret allergisk over for græs, især meget af det, fortæller Rikke Molin.

Fakta om pollensæsonen

Hun kender derfor de gode våben for at mindske symptomer i øjne og luftveje, og her i april og maj tager hun øjendråber. 

- Jeg kan rigtig godt lide at have solbriller på. Jeg tager medicin og har det med. Jeg kender signalerne. Jeg er lysfølsom, så jeg har helst solbriller på fra det tidlige forår til sidst på sommeren, siger Rikke Molin, der også nogle gange bærer solbriller indendørs.

- På de dårlige dage har jeg dem også på, når jeg sidder inde ved en skærm, fortæller hun. 

Underviser børn på græsmark

Rikke Molin er udmærket klar over, at det er en smule spidsfindigt, at hun har valgt jobbet som naturvejleder, når hun er så allergisk, men hun kan sagtens undervise en skoleklasse på en græsmark.

- Så længe jeg ikke skal slå græsset og samle det op bagefter. Det gider jeg ikke, fastslår naturvejlederen. 

Hver femte dansker lider af allergier med symptomer i øjnene og luftvejene.