I det fynske folks tjeneste

Værftsdirektør vinder fynsk erhvervspris

Roar Falkenberg, der er direktør på Søby Værft, har onsdag fået tildelt TietgenPrisen. Han får blandt andet prisen for sit arbejde med elfærgen Ellen, som er bygget på det ærøske værft.

Søby Værfts direktør modtager erhvervspris. Foto: PR

Roar Falkenberg har skabt  bemærkelsesværdige og beundringsværdige resultater i erhvervslivet; og samtidigt har haft overskud til at engagere sig og gøre en forskel til glæde for lokalsamfundet. 

Det mener i hvert fald priskomitéen bag Tietgenprisen, der onsdag blev tildelt Søby Værfts direktør, Roar Falkenberg.

Læs også Prisvinder: Fynsk IT-virksomhed har knækket koden til mere arbejdskraft

Han har de seneste 16 år stået i spidsen for Ærøs største private arbejdsplads, der tæller omkring 100 medarbejdere. 

- Det har været fremsynet, vedholdende og hårdt arbejde. Trods krisetider i værftsbranchen, trods klager fra konkurrenter og tekniske udfordringer er I lykkedes med at bevare en stor arbejdsplads som både arbejder med reparationer og nybygninger samt ikke mindst at udtænke og bygge verdens største 100 procent eldrevne færge, Ellen, lød det blandt andet i begrundelsen fra priskomitéens formand, Peter Zinck. 

Læs også Lille, men ambitiøs: Fynske børnemøbler vinder initiativpris

Elfærgen Ellen blev i august sat i drift og sejler mellem Søby og Fynshav. 

I sin begrundelse fremhævede komitéens formand desuden den femårige sponsoraftale, værftet har lavet med Marstal Skole. Aftalen betyder, at Søby Værft hvert år sponsorerer en teatertur til København for skolens 5. klasse elever. 

Tietgenprisen blev første gang uddelt i 2005. 

Tietgenprisen

Tietgenprisen tildeles årligt en visionær, fynsk erhvervsleder, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning, driver en god forretning og samtidig udviser samfundsansvar gennem en uegennyttig indsats, for eksempel organisationsarbejde.

 

Prisen uddeles i et samarbejde mellem Tietgen (tidl. Tietgenskolen) og Fynsk Erhverv – dog har dommerkommitéen suppleret sig med formanden i Udvikling Fyn samt ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

 

Kilde: www.fynskerhverv.dk

Se mere