Vagtværn skal passe på Ringe

Som den første kommune i landet har Ringe hyret et privat vagtselskab til at patruljere inden for kommunens grænser. Vagtselskabet skal med lynhurtige udrykninger skabe tryghed blandt borgere og virksomheder i Ringe.

-

Som den første kommune i landet har Ringe hyret et privat vagtselskab til at patruljere inden for kommunens grænser. Vagtselskabet skal med lynhurtige udrykninger ved alarmopkald skabe tryghed blandt borgere og virksomheder i Ringe.


I sidste uge var der indbrud på en skole i Ringe. Tyvene slap afsted med dyrebart computerudstyr. Først to timer efter indbruddet nåede politiets patruljevogn frem til gerningsstedet.


\"Det er uacceptabelt lang tid. Det vil vi ikke leve med\",  siger Bo Andersen(V), borgmester i Ringe.


Derfor har kommunen lavet en utraditionel løsning. Ringe Kommune har nu hyret det private selskab P.A. - Vagt Service A/S til at patruljere specielt inden for kommunens grænser.


Ordningen betyder, at vagtselskabet lover at være fremme ved gerningstedet kun fem minutter efter at alarmen er gået, hvis indbrudet sker i Ringe by. Uden for Ringe by vil Vagt Services reaktionstid være maksimalt 15 minutter.


\"Vi vil med denne ordning stresse tyvene, og dermed håber vi at skabe mere tryghed blandt borgerne og virksomhederne i kommunen\", siger Bo Andersen.


Bag ordningen står Ringe Kommune, Håndværker- og Industriforeningen, Ringe Handelsstandsforening, Midtfyns Erhvervsforening og virksomheder og forretninger i Ringe.


Initiativtagerne vil ikke oplyse hvor stor bemandingen bag vagtordningen bliver. Men det ligger fast, at vagtselskabet kun må betjene virksomheder i Ringe Kommune.