I det fynske folks tjeneste

Valdermarsdag skal være kartoffeldag

Valdemarsdag den 15. juni skal være hele Danmarks Kartoffeldag. Det mener Danmarks Kartoffelråd. Derfor vil rådet på Valdermarsdag vil servere kartofler og snaps på pleje- og aldersdomshjem over hele landet.

-

Valdemarsdag den 15. juni skal være hele Danmarks Kartoffeldag. Det mener Danmarks Kartoffelråd. Derfor vil rådet på Valdermarsdag vil servere kartofler og snaps på pleje- og alderdomshjem over hele landet.


17.000 snapse
Selvom maden på de danske plejehjem i de fleste tilfælde er ganske udmærket, så længes mange ældre medborgere efter sjældne smagsoplevelser. Det vil Danmarks Kartoffelråd gerne gøre noget ved. I samarbejde med kartoffelavlere og De danske spritfabrikker vil landets plejehjembeboere få serveret to tons nye danske frilandskartofler og 17.000 snapse på Valdemarsdag.


Dagen er samtidig udnævnt til Danmarks Kartoffeldag.


I 2000 besluttede Danmarks Kartoffel Råd på sit årsmøde på Egeskov Slot derfor for første gang at opfordre alle kommuner i Danmark til at gøre Valdemarsdag til en festdag både for beboerne på pleje- og alderdomshjemmene og for vores sidste ægte sæsonspise.