Valghærværk overrasker ikke politiet

Efter kun to dage i masterne er flere valgplakater blevet udsat for hærværk. Hærværk mod valgplakater er et tilbagevendende problem ved hvert valg, siger forsker.

Allerede søndag aften kunne SF i Assens ved mørkets frembrud opleve hærværk på nogle af deres opsatte plakater i Glamsbjerg.

- Efter et par dages hårdt arbejde med opsætning af plakater er det brandærgerligt, at vi allerede inden den lovede storm må konstatere ødelagte plakater, hvilket må skyldes en manglende respekt for det danske demokrati, siger en efterhånden træt plakatopsætter og byrådskandidat Poul Erik Kristiansen i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus er det et tilbagevendende fænomen, der typisk hører til i byerne, men det er ikke nødvendigvis store koordinerede aktioner.

- Mange gange er det nok lidt tilfældigt, hvem det kommer til at gå ud over, når nogen lørdag nat eller morgen får lyst til at ødelægge nogle plakater.

- Ser man på større systematiske forfølgelser af en bestemt kandidat eller parti, så kan det selvfølgelig godt være udtryk for noget meget bevidst.

- Hvis du har nogle meget profilerede politikere eller borgmestre, så kan der være borgere, som føler, de har gjort deres arbejde for dårligt, siger Roger Buch.

Kommunalforskeren understreger, at det ikke er et område, som er blevet undersøgt til bunds.

Hos Liberal Alliance i Odense har man ikke taget forbehold over for, hvor man hænger plakaterne op.

- Vores plakater hænger typisk ved de store indfaldsveje, men vi har for eksempel også nogle plakater i Vollsmose, siger Preben Bremholm, der er formand for partiets lokalforening i Odense.

/Ritzau/TV2/Fyn/

Oversigt

    Oversigt