I det fynske folks tjeneste

"Vanvittigt" mange søger julehjælp i år

Den megen snak om kontanthjælpsreformen kan være årsagen til, at langt flere søger julehjælp end sidste år.

Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp består af en kolonialvarekurv, et gavekort til Fætter BR og et gavekort til SPORTMASTER.

Der er pres på fra start, når det drejer sig om at søge julehjælp. I Odense har 138 familier allerede søgt om julehjælp fra Dansk Folkehjælp, mens tallet for hele november sidste år var 183.  

Det stigende antal ansøgere er en tendens, som Dansk Folkehjælp ser i hele landet. Der er allerede sendt 5239 ansøgninger afsted om at få julehjælp i år. Tidligere år på dette tidspunkt var der kun kommet mellem 300 og 400 ansøgninger. 

- Det er fuldstændig vanvittigt, at så mange har søgt allerede, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp. 

Han forventer også, at de vil få flere ansøgere, end de kan hjælpe. De mange ansøgere kan skyldes følgerne af kontanthjælpsloftet, der trådte i kraft 1. oktober. 

Søger hos Frelsens Hær
Og det er ikke kun Dansk Folkehjælp, der oplever den øgede søgning på julehjælp. På de tre dage, hvor man har kunnet søge hos Frelsens Hær, har 2975 søgt. Sidste år havde kun 2462 søgt på tredjedagen.  

- På de her tre dage har vi flere henvendelser end den tilsvarende periode sidste år, men jeg kan ikke sige, om det skyldes den megen fokus på kontanthjælpsreformen, så folk skynder sig at søge, eller om det også vil ende med, at der kommer flere, der søger, siger programchef, John Wahl, Frelsens Hær.

Sidste år havde Frelsens Hær 12.000 ansøgninger om julehjælp, og der blev givet hjælp til 9000.

- Det betyder ikke, at der kun var 9000 værdigt trængende, men at det var det, vi havde penge til.

Fattigere end sidste år
Deadline for at søge julehjælp hos Frelsens Hær er 30 november. Om der så vil være mere eller mindre end 12.000 der, vil John Wahl ikke gætte på, men: 

- Vi forventer, at de familier, der var berettigede til at søge sidste år, vil være fattigere i år.

Læs mere om julehjælpen her. 

Kan du søge om Julehjælp?

For at komme i betragtning til Julehjælp gennem Dansk Folkehjælp, skal du opfylde nedenstående kriterier:
  • Du er enlig forsørger
  • Din indtægt er:
    Kontanthjælp, uddannelses-, ledigheds- eller ressourceydelse, SU, uddannelseshjælp, integrationsydelse eller midlertidig arbejdsmarkedsydelse
    Revalideringsydelse og sygedagpenge
    Førtidspension
  • Du har hjemmeboende børn under 18 år