I det fynske folks tjeneste

To var påvirket af narko: Razzia mod uopmærksomme bilister

Onsdag morgen var Fyns Politi i aktion mod mobil-talende bilister. Aktionen er et led i en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister.

00:28

Video: Rikke Lund

Opdateret 11.40: Politiet har kort før middag gjort status over en lille times razzia i Odense. To blev stoppet i narkopåvirket tilstand og fire fik en hilsen med hjem fra ordensmagten, da de kørte bil og betjente mobilen samtidig.

------------------------------

I januar har flere end 3.400 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

Tallene viser også, at Fyns Politi sidste år udskrev i alt 3.087 bøder til fynske trafikanter, der talte i håndholdt mobil. Det er dog 860 færre end i 2014, hvor 3.947 fik en bøde.

Færdselsbetjente fra Fyns Politi var fra morgenstunden på udkik efter mobilsyndere i trafikken.

Læs også Razzia: Se hvordan folk kører, når de roder med mobil og gps

- Kontrollen er vigtig, for vi ser hver dag bilister i trafikken, der ikke er så opmærksomme, som de bør være. Det handler simpelthen om, at man skal køre bil, når man køre bil og ikke laver alt muligt andet, siger politiassistent Søren Wind Hansen fra Fyns Politi. 

Uopmærksomhed er involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene.  Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme. 

01:25

 Kontrollen er vigtig, for vi ser hver dag bilister i trafikken, der ikke er så opmærksomme, som de bør være. Det handler simpelthen om, at man skal køre bil, når man køre bil og ikke laver alt muligt andet, siger politiassistent Søren Wind Hansen fra Fyns Politi. 

Luk video