I det fynske folks tjeneste

Varmt vejr i sigte på første sommerdag

Første dag i juni byder på 18 til 23 grader, og Sjælland får mulighed for en rigtig sommerdag.

Sommergarderoben kan med fordel findes frem, når vi i weekenden går ind i årets første sommermåned.

Der bliver taget forskud på det varme vejr fredag, hvor der kommer en del sol og temperaturer mellem 20 g 23 grader. Sjællændere kan få helt op til 25 grader, hvilket er kendetegnet for en meteorologisk sommerdag.

Flere lavtryk syd og sydøst for Danmark sender varm luft fra nordøst og nord i de kommende dage, forklarer Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

- Lørdag den 1. juni er den første dag i kalendersommeren, og fredagen lægger også op til en weekend med lune temperaturer. Specielt lørdag den 1. juni er der chance for at temperaturen når op på de 25 grader, siger han.

På landsplan måler termometeret mellem 18 og 23 grader lørdag.

Den københavnske gadefest Distortion får derfor gode vilkår med tørt og klart vejr samt en svag til jævn vind. Bliver man til festlighederne til ud på de sene nattetimer, er der dog mulighed for byger.

Malurten i bægeret for lørdagens vejr er Bornholm, der kan se frem til en køligere dag sammenlignet med resten af landet.

- Bornholm er overvejende skyet, og i løbet af dagen er der mulighed for regn og torden, siger meteorologen.

Bornholmerne må nøjes med 15 grader lørdag, og søndag er der mulighed for regn.

På landsplan bliver søndagens vejr også mere køligt end den lune lørdag med temperaturer mellem 13 og 18 grader og en let til frisk vind fra vest og nordvest. Ved kysterne blæser der en op til hård vind.

- I løbet af weekenden vil køligere luft fra Nordsøen trænge ind over Danmark fra nordvest. Natten til søndag får de østlige egne mest skyet vejr og spredte byger, men ellers tørt og til dels klart vejr, fortæller Lars Henriksen.