Varsel om farligt vejr

I løbet af lørdag vil særligt Fyn, Syd- og Sønderjylland blive ramt af store regnmængder, varsler DMI.

Der bliver formentlig kraftig regn på Fyn, i Syd- og Sønderjylland samt i trekantområdet lørdag, varsler DMI.

Campister og andre friluftsglade danskere skal derfor tage sig i agt. DMI forudser nemlig mellem 35 og 50 millimeter regn på seks timer i området, og lørdagens vejr betegnes som "farligt vejr".

- Det er en kedelig dag at campere i, især telte vil formentlig blive hårdt belastet af vinden. Det bliver temmelig vådt og sjasket, lyder det fra vagtchef i DMI, Klaus Larsen.

Den kraftige regn kan medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelser af kældre, vand på kørebaner og i viadukter, lyder det fra vejrinstituttet.

Også lidt længere oppe i landet varsler DMI kraftig regn lørdag. Det gælder Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Djursland, Odder, Aarhus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus og Samsø.

Her ser det dog ud til, at regnen ikke vil falde helt så tungt, og DMI's forventning er, at der vil falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer - altså væsentligt mindre end de mere sydlige egne i landet.

Vejret betegnes som "voldsomt", og også her er der fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter.

Og det dårlige vejr vil muligvis være endnu mere omsiggribende i løbet af lørdag:

- Heller ikke Bornholm, Sjælland og øerne slipper for regn. Her er der risiko for skybrud og torden i løbet af dagen, men der er endnu stor usikkerhed på, hvor og hvornår det kan komme.

- Som det ser ud nu, er det hovedsageligt først på dagen og igen mod aften, at der er størst risiko for skybrud, lyder det fra Klaus Larsen.