Vejdirektoratet advarer mod glatte veje flere steder

Selvom de fleste store veje er saltet, skal bilister stadig køre forsigtigt, understreger Vejdirektoratet.

Hvis du som så mange andre danskere skal hjem fra juleferie fredag, så er her et godt råd, baseret på simpel statistik:

Kom ud af fjerene, start bilen og kør af sted, inden klokken bliver 11.

Ifølge Vejdirektoratet er dagen i dag nemlig en af de helt store rejsedage, hvor man forventer i omegnen af 40 procent flere biler på vejene end normalt.

Og det er især i tidsrummet mellem klokken 11 og klokken 17, at man forventer det største pres på vejnettet.

- Trafikken vil overvejende bevæge sig ned gennem det østlige Jylland og over til Sjælland i dag. Og vi forventer, at trafikken vil glide langsommere i dag på grund af vejret, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Brit Osted Nielsen.

Aftenen og natten har budt på bidende kulde, og der ligger sne flere steder, og det kan ikke undgå at påvirke trafikken, påpeger hun.

- Der er saltet stort set overalt på de større veje på nuværende tidspunkt, men man skal stadig køre forsigtigt. Og især på de mindre kommunale veje kan der være glat, for der er ikke saltet i samme omfang, siger Brit Osted Nielsen.

Natten til fredag blev der målt 9,5 graders frost i Aarhus-området, og termometret ventes at vise ned til otte graders frost de næste nætter.

Man kan naturligvis også vælge at køre hjem hen over weekenden, men især i det nord- og vestjyske skal man i så fald forberede sig på mere vintervejr.

Natten til lørdag forventes der mere sne, og det er blot optakten til et formentlig større snefald, der rammer søndag aften, når et lavtryk fra Norge trækker ind over Nordjylland og bevæger sig sydpå.