I det fynske folks tjeneste

Vejdirektoratet før snestorm: Morgentrafikken kører fint

Morgentrafikken ser ud til at køre fint indtil videre, siger Vejdirektoratet før truende snevejr og kuling.

Danmark får både snestorm og snefygning de næste par dage. Men det iskolde og blæsende vejr lader vente på sig, og morgentrafikken mandag ser ud til at styre nogenlunde gennem strabadserne uden de helt store problemer.

- Trafikanterne mandag morgen ser ud til gå fri indtil videre, siger Kristian Mody fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter ved 5.45-tiden.

- Hvis snefaldet var kommet lige før myldretiden mandag morgen, kan det godt være, at vi fik travlt og blev kaldt ud til diverse småuheld rundt omkring. Men det lader til, at det lader vente lidt på sig, tilføjer han.

DMI udsendte natten til mandag et varsel om snestorm og snefygning for Syd- og Sønderjylland, Fyn samt det vestlige og sydlige Sjælland. I løbet af dagen forventer meteorologerne op til 10 centimeter sne samt kuling fra øst.

- Det lyder jo voldsomt med snestorm. Men indtil videre, 7-9-13, har der været helt tilforladeligt at have vagten herinde. Der har ikke været nogle opkald endnu, siger Kristian Mody.

- Når jeg kigger rundt om i landet på diverse webkameraer, så står det stadigvæk på tørre veje. Så det ser umiddelbart fint ud. Det ser ud til at køre fint indtil videre, fortsætter han.

Motorveje og andre større veje er saltet over store dele af landet, og Vejdirektoratet har indkaldt ekstra mandskab - blandt andet til at tage mod opkald fra snevejrsramte danskere med trafikspørgsmål.