I det fynske folks tjeneste

Vejret driller nytårstorsken - men ikke i Bagenkop

Hvor fiskeriet efter nytårstorsk i Nordsøen har drillet de jyske fiskere, er de tilfredse i Bagenkop på Langeland. Her har heldet været med fiskerne, der nu leverer nytårstorsk til hele Danmark.

02:12

Hvor fiskeriet efter nytårstorsk i Nordsøen har drillet de jyske fiskere, er de tilfredse i Bagenkop på Langeland.

1 af 2

Danskernes nytårstorsk plejer overvejende at komme fra Nordsøen, men sådan bliver det ikke i år. Vejret har drillet, og det ser ud til, at det er fiskere fra Østersøen, der skal sørge for friskfanget torsk på nytårsbordet. Og det er de godt tilfredse med på Bagenkop havn.

- Det går godt for tiden, og der er især kommet gang i det de sidste fjorten dages tid, siger Ebbe Jørgensen, der er fisker og bsetyrer af fiskehallen på Bagenkop Havn.

Bagenkop-fiskerne har været heldigere end jyderne. Uroligt vejr har nemlig drillet fiskere fra Nordsøen, der derfor ikke har kunnet levere den portion torsk, som de plejer op til nytåret.

- Der har ikke været de store landinger. Vi har haft lidt dårligt vejr i Nordsøen, og de både, der har været ude, har haft halvdårligt fiskeri. Så de fleste nytårstorsk vil i år komme fra Østersøen, siger Sten Rønn Steen fra Danske Fiskeauktioner, der dækker vestkysthavnene i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

Med den store efterspørgsel på de nytårstorsk, der er hevet i land, er prisen også røget op i den høje ende. Man kan få omkring et kilo torsk for 130 kroner.

Se reportage fra Bagenkop på TV2/FYN klokken 19.30.