Vejret: lidt af hvert

Omtrent hver anden dag i den kommende uge bliver tør og solrig. De andre dage bliver grå og regnfyldte.

Hvis du er en af dem, der ovenpå søndagens massive regnvejr er ved at have opgivet den danske sommer helt og aldeles, så vent alligevel lidt med at pakke shorts og solbriller helt væk.

Den kommende uge byder nemlig på nogle pæne sommerlignende dage, men kun cirka halvdelen af tiden.

- Der bliver rig mulighed for at lufte både paraplyen og solbrillerne. Ugen vil veksle rigtig meget vejrmæssigt, siger Michael Skelbæk, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Mandag starter med skyer, men i løbet af dagen klarer det op, og solen bryder igennem mange steder. Østpå vil der være lidt vind, men den aftager i løbet af dagen, og temperaturen kan snige sig op på 20 grader.

- Alt i alt en pæn mandag i forhold til den søndag, mange har været igennem, siger Michael Skelbæk.

Men så går det nedad igen tirsdag, og de fleste af danskerne kan se frem til en overskyet dag med regn. Særligt i Jylland og på Fyn ser det ud til at blive vådt - dog slet ikke i samme mængder som ved weekendens skybrud.

En grå og våd tirsdag erstattes til gengæld af en varm og tør onsdag, hvor det klarer op med solskin og varme temperaturer på 18-23 grader over hele landet.

- Det bliver faktisk en ganske flot onsdag. Men allerede natten til torsdag kommer der flere skyer og mere regn, siger Michael Skelbæk.

Det klarer dog også op i løbet af dagen, og temperaturen kan også torsdag eftermiddag nå op mod 22 grader.

Det flotte vejr fortsætter fredag med nogen eller en del sol, men til gengæld falder temperaturen til 15-20 grader.

- Og der kan komme en enkelt byge lokalt, lyder meldingen fra DMI.

Samme ustadighed i vejret kommer ifølge de nuværende prognoser til at præge weekenden.