I det fynske folks tjeneste

Vejrudsigt med masser af sol: Politiet står klar med bødeblokken 

Lørdagens vejrudsigt byder på solskin og op til otte graders varme på Fyn. Det er de opmærksomme på ved Fyns Politi, hvor de er klar til at udskrive bøder, hvis de nye regler ikke bliver overholdt. 

Fyns Politi står klar med bødeblokken, hvis folk samler sig i store grupper i solskinnet. Her er det fra patrujlering i gågaden i Svendborg. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Forårssolen viser sig igen lørdag, hvor der er gode muligheder for solskin og milde temperaturer på Fyn. 

Men det er ikke en undskyldning for ikke at efterleve de nye regler om ikke at samle sig i grupper på mere end ti personer - det gælder både indendørs og udendørs - for at undgå spredning af coronavirusset. 

Læs også Ingen store forsamlinger: Fynboerne opfører sig eksemplarisk

Det siger vagthavende ved Fyns Politi Milan Holck Nielsen. 

- Vejrudsigten ser god ud, og det er vi udmærket klar over. Så vi tager det, som det kommer, og vi er derude i videst mulige omfang og patruljerer, siger han og fortsætter: 

- Er der nogen, der overtræder reglerne, så er vi også konsekvente. Nu har der været vejledning i den indledende fase i nogle dage, siger Milan Holck Nielsen. 

Rigspolitichefen understregede alvoren 

Fredag indskærpede rigspolitichef Thorkild Fogde på et pressemøde, at reglerne gælder, selvom solen skinner. 

Forbud mod at samles mere end ti personer

Onsdag den 18. marts blev der indført et forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet.

 

Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer.

 

Forbuddet gælder foreløbigt frem til den 30. marts 2020.

 

Bødestraffen for privatpersoner er på 1.500 kroner. For beværtninger m.m. er bødestraffen 5.000 kroner. 

 

Kilde: coronasmitte.dk

Se mere

- Samfundet investerer ikke milliarder af kroner og ressourcer i at bekæmpe den her sygdom og redde liv for bare at sætte det hele over styr, fordi solen skinner, sagde han og indskærpede: 

- Det, at solen skinner, ændrer ikke på, at reglerne gælder. Reglerne bliver ikke sat ud af kraft og politiet vil være der og holde øje med, at de bliver overholdt, sagde Thorkild Fogde. 

Flere anmeldelser fra Munkemose 

Ifølge Milan Holck Nielsen har Fyns Politi de seneste dage modtaget flere anmeldelser om, at de nye regler ikke er blevet overholdt.

Anmeldelserne har især drejet sig om Munkemose i Odense, men når politiet er nået frem, har eventuelle forsamlinger været opløst, forklarer den vagthavende. 

Læs også Corona: Bøde til Odense-værtshus

Mens ingen privatpersoner indtil videre er idømt bøder for ikke at overholde de nye regler om ikke at forsamles i større grupper, måtte Fyns Politi fredag aften udskrive en bøde til et værtshus i Odense.

På baggrund af et tip viste det sig, at der blev serveret for gæster i et baglokale. Det kostede indehaveren en bøde på 5.000 kroner. 

For privatpersoner er bødestraffen for ikke at overholde de nye regler 1.500 kroner.