I det fynske folks tjeneste

Velgørenhedscykelhold runder milepæl i Ringe

Team Rynkeby kunne i dag overrække 32,4 millioner kroner i Ringe. Det gør, at cykelholdet nu har doneret en kvart milliard til børn.

Lørdag formiddag donerede Team Rynkeby 22 millioner kroner til Børnecancerfonden og 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden.

Lørdag formiddag rundede Team Rynkeby en milepæl på Torvet i Ringe. 

De har siden det første Team Rynkeby-hold donerede 38.000 kroner til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital for 15 år siden, doneret mere end en kvart milliard kroner til børn med kritiske sygdomme. Helt præcist, er der blevet doneret 274 millioner kroner på 15 år. Heraf er godt 180 millioner kroner gået til danske børn – hovedsageligt børn med kræft.

Lørdag afsluttede Team Rynkebys danske deltagere 12 måneders arbejde i den gode sags tjeneste. 

På Torvet i Ringe donerede velgørenhedscykelholdet 22 millioner kroner til Børnecancerfonden og 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden. Altså blev der doneret hele 32,4 millioner kroner i alt.

Dermed har Team Rynkebys 44 hold i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island i år indsamlet og doneret godt 64,7 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.

Dagens to donationer gjorde det muligt at runde den markante milepæl.

- Det er en ganske imponerende indsats. Alene dette års donation svarer til, at hver eneste Team Rynkeby-deltager – rytter såvel som hjælper – har skaffet over 30.000 kroner til syge børn. Jeg kender ikke andre velgørenhedsprojekter, som kan involvere så mange mennesker over så lang tid. Involveringen betyder, at mere end 5.000 virksomheder har i år valgt at bakke op, siger Carl Erik Dalbøge, der er direktør i Team Rynkeby Fonden, i en pressemeddelelse.

Det blev blandt andet fejret med sang fra Team Rynkeby Vestsjælland. De var holdets hyldest- og teamsang. 

Flere børn får hjælpen 

Team Rynkeby har i år valgt at udvide gruppen af danske børn, der får støtte fra Team Rynkeby. Og det er udelukkende, fordi donationerne har haft en væsentlig størrelse. 

Læs også Rift om pladserne på Team Rynkeby 2018

Tidligere har Team Rynkebys danske hold fokuseret på at støtte Børnecancerfondens arbejde, men i år er også Børnelungefonden blevet tilgodeset. Børnelungefonden modtager de penge, som 115.000 skoleelever fra 328 danske skoler indsamlede i forbindelse med ’Team Rynkeby Skoleløbet’ tidligere på året. 

- Det er helt fantastisk, at Børnelungefonden nu for første gang kan uddele midler til forskning. Det betyder, at vi kan få sat gang i livsnødvendig forskning, som for alvor kan give forskere i børnelungesygdomme en mulighed for at hjælpe de tusindvis af lungesyge børn, som har hårdt brug for bedre diagnostik og bedre behandling, siger Anne Brandt, næstformand i Børnelungefonden samt direktør i Lungeforeningen.  

Næste år cykler Team Rynkeby ud igen i den gode sags tjeneste. 

Netop nu er de ved at sætte holdene til næste års tur til Paris, der køres fra den 30. juni til den 7. juli 2018. Team Rynkeby består ved den lejlighed af godt 1.900 cykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 48 hold fra seks lande. 

OM TEAM RYNKEBY

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kræft og deres familier.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juiceproducent Rynkeby Foods A/S besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.

Rynkeby Foods er hovedsponsor for turen, men den har mere end 5.000 andre sponsorer.

I 2016 kunne Team Rynkeby donere mere end 65,8 millioner kroner til kampen mod børnekræft i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Island og Færøerne. 

Donationer givet til Team Rynkebys danske hold går ubeskåret videre til Børnecancerfonden.

Kilde: Team Rynkeby