Ven og tidligere partifælle: - Det kan undre en, han vælger at stifte parti

Hverken i Radikale Venstre eller Venstre er der frygt for vælgerflugt, selvom det vækker andre følelser, at Lars Løkke stifter nyt parti.

- På det personlige plan, er det da mærkeligt.

Sådan lyder det fra Venstres folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt om lørdagens udmelding om, at Lars Løkke Rasmussens vil stifte nyt parti.

Dommen over nyheden kommer fra en mand, hvis hjem Lars Løkke Rasmussen brugte som ly, da han trådte tilbage som formand for Venstre i 2019.

De to har været kollegaer i årtier, og derfor er det en svær information at tage ind for Lilleholt, der dog ikke er overrasket.

- Lars Løkke har jo i den grad fået rigtig meget af Venstre i de snart 40 år, han ligesom jeg har været aktiv, ligesom han også har givet meget, siger han og fortsætter:

- Derfor kan det undre en meget, at han har behov for at stifte et nyt parti.

Lars Christian Lilleholt frygter dog ikke, at det nye parti bliver en trussel mod Venstre. Der er især to ting, han håber, vil holde de borgerlige stemmer fra det nye parti.

Lilleholt mener dels, at den tidligere statsminister muligvis vil pege på Mette Frederiksen som statsminister.

Mange har forsøgt

Desuden siger han, at Lars Løkke Rasmussens nye parti vil være mildere stemt i forhold til udlændinge.

- Jeg er ikke bekymret overhovedet, slår Lars Løkke Rasmussen tidligere partifælle fast.

Og udmeldingen om det nye parti, der skal ligge i midten, skaber heller ikke bekymring hos formanden for Radikale Venstre i Odense, Kristian Grønbæk Andersen.

Heller ikke hos Radikale Venstre i Odense, er der bekymring at spore.
Heller ikke hos Radikale Venstre i Odense, er der bekymring at spore.
Foto: Anders Høeg

Da Lars Løkke Rasmussen i B.T. offentliggjorde, at han vil danne et parti, der ligger et sted imellem ‘blå blok, der martres af værdipolitikken og en rød blok, der hænger fast i et fortidigt syn på individ og stat,’ skabte det ikke frygt.


- Man får ikke en plads i midten af dansk politik, blot fordi man siger, man vil det, siger Kristian Grønbæk Andersen og tilføjer:

- Det er der mange, der har forsøgt gennem tiderne, men man får det først i kraft af den politik, man faktisk fører.

Formanden slår fast, at der sikkert vil være overlap mellem Radikale Venstres politik, og det nye partis linje, men det er der ofte blandt partierne, siger han.

- Måske kan han snuppe en kandidat eller to, men jeg er helt sikker på, at det nye parti ikke er trussel mod Radikale Venstre, lyder det fra Kristian Grønbæk Andersen.