I det fynske folks tjeneste

Venstre bruger Asmaa mod S

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) bruger nu Enhedslistens omstridte, muslimske folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid fra Odense til at så tvivl om S-formand Helle Thorning-Schmidt som statsministerkandidat.

Asmaa Abdol-Hamid bruges nu af Venstre i valgkampen.

Det skriver Politiken fredag.

Helle Thorning-Schmidt kan kun komme til magten med Asmaa Abdol-Hamids stemme, og så bliver hun afhængig af den kontroversielle muslim, påpeger Hjort, der dermed trækker det kort, som S-toppen både frygter og har forudset.

- Asmaas stemme skal bringe Helle Thorning-Schmidt op på ministerskamlen. Men hvor meget er Helle Thorning-Schmidt parat til at sælge ud for at få Asmaas stemme?, spørger Claus Hjort Frederiksen over for Politiken og oplister en række kritikpunkter af Enhedslistens muslimske kandidat.

Hos Socialdemokraterne afviser man, at Asmaa Abdol-Hamid er et problem. Partiets politiske ordfører Henrik Sass Larsen tolker angrebet fra Claus Hjort Frederiksen som en ren "skræmmekampagne".

- Jeg har forstået det sådan, at Asmaa stiller op for Enhedslisten, og hun har tænkt sig at følge Enhedslistens program til punkt og prikke. Det er, hvad jeg hører, og det er hvad, jeg mener at kunne regne med«, siger Henrik Sass Larsen til Politiken.