Venter på retningslinjer: OUH kræver stadig mundbind

Indtil Sundhedsstyrelsen har oplyst, om mundbindet fortsat bør bruges på hospitaler, gælder kravet fortsat.

I Danmark kan borgerne mandag efter mange måneders brug af mundbind smide det, når de skal handle ind, til frisør eller køre med offentlig transport, hvor de sidder ned.

Men på Odense Universitetshospital (OUH) og landets øvrige hospitaler kommer man stadig til at blive mødt med kravet om brug af mundbind. 

Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med fire af landets universitetshospitaler, der alle meddeler, at kravet fortsat gælder fra mandag.

Forklaringen er blandt andet, at hospitalerne endnu ikke har fået retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt mundbindet også kan smides på hospitaler.

OUH minder på Facebook om, at mundbindet altså ikke kan smides mandag, hverken på hospitalsgangene, testcentre eller vaccinationscentre.

- Vi afventer at høre fra Sundhedsstyrelsen, om de ændrede regler for mundbind også gælder på sygehuse og i resten af sundhedsvæsenet. Vi håber på jeres forståelse og vil naturligvis ændre reglerne i det øjeblik, vi får besked om det, skriver Odense Universitetshospital på Facebook.

OUH's krav om mundbind gælder således på Odense Universitetshospital, Nyborg Sygehus, Svendborg Sygehus og Ærø Sygehus.

AFLEVER DIT MUNDBIND MANDAG AFTEN