I det fynske folks tjeneste

Verdens største containerskib sejler gennem Storebælt

Tirsdag sejler verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, under Storebæltsbroen på vej til Polen.

Tirsdag sejler verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, under Storebæltsbroen på vej til Polen. Emma Mærsk (billedet) er dermed ikke længere verdens største.

Mange mennesker ventes at tage opstilling ved Storebælt for at opleve verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller, sejler under Storebæltsbroen og ned gennem Storebælt mod Gdansk i Polen.

Tirsdag eftermiddag passerer skibet under Storebæltsbroen klokken 14.30. Det oplyser skibets kaptajn, Jens Meinertz, til internetportalen maritimedanmark.dk.

- Vi runder Skagen klokken 2.30 natten til tirsdag, så vi regner med at sejle under Storebæltsbroen tirsdag omkring klokken 14.30, siger kaptajn Jens Meinertz til nyhedsportalen, der søndag besøgte containerskibet i den tyske havneby Bremerhaven.

Efter Storebælt fortsætter skibet til Gdansk i Polen.

Ifølge kaptajnen Meinertz har der været en enorm interesse for skibet siden det forlod Sydkorea mit i juli for at stå ud på sin jomfrusejlads til Europa.

Det 400 meter lange containerskib, der sejler under dansk flag, har plads til 18.270 containere, hvilket er et par tusinde mere end den hidtidige rekord.

Søndag i næste uge passerer containerskibet Storebælt i den modsatte retning, for mandag at anløbe Aarhus som den første og eneste havn i Danmark.

Containerskibet er et såkaldt Triple-E-skib. De tre E'er står for Economy of scale (stordrift), Energy efficiency (energibesparelse) og Environmentally improved performance (forbedret miljømæssig ydeevne).

Samlet får Maersk Line leveret 20 Triple-E-skibe fra det sydkoreanske værft frem til 2015.

Skibene kommer til at sejle på verdens travleste handelsruter og levere varer mellem otte havne i Asien og seks i Europa.