Verdensmestrenes speedwaykrig fortsætter dagen derpå

Greg Hancock fortryder ikke sit slagsmål med Nicki Pedersen. Danskeren kræver hård straf.

Dagen efter Nicki Pedersens og Greg Hancocks bizarre slagsmål i en svensk eliteseriekamp i speedway er blodtrykket hos hovedpersonerne fortsat noget højere end normalt.

Pedersen kræver hård straf til den forsvarende verdensmester, der blev så rasende over at danskeren pressede ham ud i barrieren, at han kastede sig over ham og indledte et håndgemæng på banen.

Hancock blev i første omgang udstyret med en bøde på 5000 kroner, men straffen skal være langt hårdere, hvis man spørger Nicki Pedersen.

- Forbundet bliver da nødt til at straffe Greg yderligere. 5000 kroner er jo peanuts. Hvis det her ikke får konsekvenser, kan jeg og alle andre jo også reagere sådan næste gang, siger Nicki Pedersen til Sport Fyn.

Hancock undskylder for optrinnet over for sine fans, men ikke over for Pedersen, der fik som fortjent, hvis man skal tolke amerikanerens udtalelser i en pressemeddelelse.

- Nicki Pedersen kommer med en masse beskyldninger i pressen, men alle skal kende denne mands karakter. Han lader ikke noget stå i vejen for sig, hvis han kan få en fordel i sporten. Det inkluderer at udsætte sine medkørere for alvorlig risici.

- Vi ved, at Nicki kører hårdt, vi ved, at han kan være farlig. Men nok er nok. Jeg mener helt ærligt, at Nicki har en anden mentalitet end alle os andre, der kører i sporten.

- Det er på tide at sætte foden ned, for den her slags har vores sport ikke brug for, siger Greg Hancock.

Både 45-årige Hancock og 38-årige Pedersen har vundet VM tre gange.