I det fynske folks tjeneste

Verdensrekord: 180 meter på et enkelt åndedrag

Nyborgenseren Stig Pryds satte lørdag formiddag verdensrekord i længste fridyk i åbent vand.

00:27

Hvor langt kan du svømme på et enkelt åndedræt?

Nyborgenseren Stig Pryds kan svømme 180 meter.

Det beviste han, da han lørdag formiddag satte ny verdensrekord for længste fridyk i åbent vand i havnen i Nyborg. 

Flere lokale borgere var mødt op til rekordforsøget. Og netop det gav fridykkeren sved på panden, fortalte han til TV 2 /Fyn. 

 

Han var blevet lidt nervøs, da han havde set hvor mange, der var interesseret i at se, om han lykkedes med rekorden. Det gav ham lidt problemer, da han skulle have pulsen helt ned i forbindelse med dykket. 

Men det lykkedes heldigvis for Stig Pryds, som nu kan kalde sig verdenrekordindehaver. 

Den nuværende rekord lød på 177 meter på et enkelt åndedrag. 

Stig Pryds har forberedt sig på dykket i en svømmehal, hvor han dog kun kunne svømme 25 meter ad gangen, og hvor vandtemperaturen var væsentlig højere, end den har været lørdag formiddag i Nyborg. 

Slet ikke planen med verdensrekord

Dykkeren havde egentlig ikke tænkt sig, at det skulle blive til et oficielt forsøg på at slå verdenrekorden. Men da en ven fra Nyborg sendte et link til Stig Pryds omkring en, der havde dykket 177 meter under vand og sat rekorden, så kunne fynboen ikke lade være. 

For Stig Pryds handler det ikke bare om at få sit navn i Guinness Rekordbog. Han vil også gerne sætte fokus på, hvad kost, træning og den rigtige vejrtrækning kan gøre for kronisk syge. 

Stig Pryds bliver nemlig diagnosticeret med psoriasisgigt tilbage i 2008, hvor krykker, kørestol og hidsig medicin, som morfin og metadon, bliver hverdag. 

Læs også Stig vil slå vanvittig verdensrekord under vandet

- Jeg vidste, det ville blive hårdt og kræve, at jeg ændrede mit liv radikalt, fortalte Stig Pryds for et par uger siden til TV2 /Fyn.

- Det er utroligt, hvad der kan komme ud af at ændre sin kost og sin vejrtrækning, og det vil jeg gerne bevise ved at forsøge at slå en Guinness-verdensrekord.

Ud over at han nu er verdensrekordindehaver, så får han mere ud af dykket. Når Stig Pryds dykker, forsvinder hans gigtsmerter nemlig for en stund. 

- Det gør så meget andet godt for mig. Jeg bruger den her træning til at holde min gigt nede, fortalte Stig Pryds TV2 /Fyn fredag. 

Men lettelsen og nydelsen ligger først efter dykket. For det er ifølge Stig Pryds bestemt ikke behageligt under dykket - i hvert fald ikke efter de første 50 meter. 

02:30 Luk video