I det fynske folks tjeneste

Vestager hjalp trængte radikale kandidater

De Radikale risikerer at opleve en sand nedtur på Fyn ved kommunalvalget. Fredag var partiformanden på Fyn for at gøre sit til, at partiet kan holde fast i sine få mandater.

01:42

Margrethe Vestager besøgte fredag Fyn for at bakke op om de trænge Radikale kandidater

1 af 2

Selvom partiet fik valgt syv repræsentanter i de 10 kommunalbestyrelser ved valget i 2005, så har De Radikale kun fem byrådspladser på Fyn i dag, da partiets repræsentanter i Svendborg og Odense har forladt partiet.

Men det kan blive meget værre efter valget 17. november. Flere meningsmålinger - både landspolitiske og lokale - tyder på at partiet får et skidt valg. I følge den seneste meningsmåling ser De Radikale heller ikke ud til at få plads i Odense Byråd, selvom partiet fik et mandat i 2005.

- Det er klart, at vi står ikke godt på landsplan i forhold til sidste kommunalvalg, og det er jo i sig selv nok til, at det blir sværere mange steder, siger Susanne Ursula Larsen, der er Radikal Spidskandidat i Odense.

I dag har partiet pladser i Middelfart, Nordfyn, Kerteminde, Assens og Faaborg-Midtfyn. Disse mandater er med partiets dyk i meningsmålingerne dog i overhængende fare. Derfor var partiets leder, Margrethe Vestager, fredag draget til Fyn for at bakke op om de lokale kandidater.

- Der er altid risiko ved valg. Men jeg tror at vi har fået lavet gode valgforbund, så vi kan bevare vores pladser, og det er jo fremsynet radikal tækning, siger Margrethe Vestager.

I Nyborg håber Jesper Trampedach at trodse de hårde odds, og for første gang i mere end to årtier at få en radikal plads i byrådet.

- Der er ingen tvivl om, at der skal ydes et stort stykke arbejde for, at vi kan komme ind. Men jeg tror det er fantastisk vigtigt, at politikerne på Christiansborg viser, at de gir lokalpolitikerne en stor opbakning, siger Jesper Trampedach.

Ved sidste valg havde De Radikale medvind og fik et historisk godt valg.