Vestager sætter sig over for Vilhelmsen

Den nyvalgte SF-formand møder sine partiformandskolleger Vestager og Thorning på Marienborg.

Den radikale leder Margrethe Vestager slutter sig mandag til SF's nyvalgte formand, Annette Vilhelmsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som søndag indledte et langt møde på Marienborg.

Det oplyser en kilde til Metroxpress.dk.

Ifølge Ritzaus oplysninger deltager uddannelsesminister Morten Østergaard (R) også, når Vestager, mandag tager til Marienborg.

De tre partiledere skal lære hinanden nærmere at kende og tilrettelægge det kommende samarbejde i regeringen, herunder nye ministre, som formodentlig udnævnes mandag eller tirsdag.

Meget tyder på, at Annette Vilhelmsen afløser afgående erhvervs- og vækstminister Ole Sohn. Den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen ser ud til blive skatteminister efter Thor Möger, som så forlader regeringen.

Holger K. Nielsens tilbagevenden til den politiske frontlinje blev så godt som sikker, da han søndag kunne ses ankomme til Marienborg.

Holger K. Nielsen har flere årtiers Christiansborg-erfaring, mens Annette Vilhelmsen kun har et enkelt år i Folketinget. Og den tidligere SF-formand kan være en mentor for den nye, mener politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- Holger vil være god at læne sig op ad for Annette Vilhelmsen. Han har rutinen, siger Jønsson.

Ved mødet søndag på Marienborg uden for København krævede statsministeren fuld opbakning fra hele SF til den plan, som allerede er lagt i regeringsgrundlaget for et år siden mellem Socialdemokraterne, SF og De Radikale.

- Alle tre partier skal bakke op om den politik, som vi i fællesskab har besluttet. Det gælder både i regeringssamarbejdet, men selvfølgelig også i de politisk grupper og i partierne som sådan, sagde Thorning.

Annette Vilhelmsen sagde blandt andet i valgkampen, at hun vil udfordre regeringsgrundlaget. På Marienborg sagde hun, at samarbejdet nu skal tales rigtigt godt igennem.

Finansminister Bjarne Corydon (S) og Holger K. Nielsen ventes også at gøre partilederne selskab mandag.