Vestfyn får beredskab mod <br>selvmord blandt unge

På Vestfyn er medarbejdere i Børne- og ungerådgivningen på vej med et projekt, der skal forebygge selvmord blandt de vestfynske unge. \"Meningen er, at de tolv vestfynske kommuner skal have et beredskab, der kan hive fat i de unge, når det er ved at gå galt. Som det er nu, er hjælpen alt for tilfældig\", siger Kim Juul Larsen, der er psykolog i Børne- og Ungerådgivningen og kontaktperson på projektet.

-

På Vestfyn er medarbejdere i Børne- og ungerådgivningen på vej med et projekt, der skal forebygge selvmord blandt de vestfynske unge.


\"Meningen er, at de tolv vestfynske kommuner skal have et beredskab, der kan hive fat i de unge, når det er ved at gå galt. Som det er nu, er hjælpen alt for tilfældig\", siger Kim Juul Larsen, der er psykolog i Børne- og Ungerådgivningen og kontaktperson på projektet.


Projektet, der har navnet \"Forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg blandt børn og unge på Vestfyn\", er endnu i sin indledende fase, men har fået tilskud fra Socialministeriet på ialt 695.000 kroner.


\"Vi vil sætte hjælpen til de unge i system. Mange lærere og pædagoger ved ikke, hvordan de skal reagere, når de unge taler om selvmord og det er ikke defineret, hvem der har ansvaret for at kommunikere tingene videre, så de unge får hjælp. Derfor ønsker vi at have en opsøgende medarbejder i hver kommune, som kan forebygge selvmordene\", siger Kim Juul Larsen.


Det er planen, at projektet skal starte i august eller september.