I det fynske folks tjeneste

Vestfyn summer af Skoda\'er

Åbningen af det 4. internationale Skoda-træf i Danmark finder sted i Glamsbjerg. Vestfyn vil summe af Skoda'er i alle aldre, i alle regnbuens farver og fra mange lande i Europa i den kommende uge.

-

Åbningen af  det 4. internationale Skoda-træf i Danmark finder sted i Glamsbjerg.

Vestfyn vil summe af Skoda'er i alle aldre, i alle regnbuens farver og fra mange lande i Europa i den kommende uge.

Den danske Skoda-klub, som har arrangeret træffet, blev selv til efter et tilsvarende træf i Tjekkiet for præcist 40 år siden. En af ankermændene fra dengang, Gösta Ljungberg fra Dragør, har også i år været med til at sætte scenen for træffet, ligesom han har været det de tre andre gange, der har været afholdt internationalt Skoda-træf i Danmark.

Træffet starter om aftenen den 26. juni med officiel åbning på Sydvestfyns Efterskole i Glamsbjerg på Vestfyn, hvilket i øvrigt er nøjagtigt 93 år efter den første bil fra Skoda kom til Danmark - en Laurin & Klement GC2.

Skoda Klub Danmark har i alle årene haft repræsentanter til de mange træf, som frem til 1991 udelukkende blev afholdt i Tjekkoslovakiet. Det var dengang et forjættende land for andre indbyggere fra det gamle Østeuropa, men samtidig et billigt turistland for bl.a. os danskere.

Båndene strækker sig 40 år tilbage og mange af dem, der var med som unge i 1974, holder stadig ved og glæder sig til at komme derhen, hvor træffet nu finder sted. Heldigvis er også yngre generationer kommet til.

Med en af verdens største markedsandele er Skoda-folket ikke et folk, der er til at overse. Derfor er Danmark ofte rigt repræsenteret, når der er træf rundt om i Europa, men også til træffet herhjemme kommer der mange danskere.