I det fynske folks tjeneste

Vi slipper ikke: Snestormen er på vej

DMI varsler om snestorm og fygning over hele landet i det kommende døgn. Fyn dækkes af sne natten mellem lørdag og søndag.

01:55

DMI varsler om snestorm og fygning over hele landet i det kommende døgn. Fyn dækkes af sne natten mellem lørdag og søndag.

1 af 2

Lillejuleaften er traditionelt en travl dag på vejene. Familier kører på kryds og tværs af Danmark for at nå frem til jul, men skal du nå frem til juleand rødkål og grantræ, så er et måske en god idé at køre i god tid.

DMI varsler om snestorm og fygning på Fyn, og selvom sneplove og saltspredere er klar til udrykning, så kan det blive en kaotisk 23. december.

- Det kan godt komme til at drille med den blæst, og det gør det ikke nemmere med alt den trafik, fortæller Carsten Larsen, der er ansvarlig for vinterberedskabet i Odense Kommune.

Men selvom Fyn og resten af Danmark bliver pakket ind i et tykt, hvidt tæppe, så skræmmer det ikke vintervagten.

- Der er helt styr på det, vi har været klar i månedsvis, og selvom vi risikerer at få rigtig travlt, så har vi de folk vi skal bruge, forklarer Carsten Larsen.

Temperaturen kommer ikke ret langt under frysepunktet, men den hårde vind får vejret til at føles som 10-15 graders frost.