Vietnameser får 16 år i sag om skunk og speed

Firma i Kolding var centrum for produktion af skunk på 13 forskellige adresser i Jylland og på Fyn.

I en af de hidtil største sager om produktion af det euforiserende stof skunk er en vietnamesisk mand fra Egtved tirsdag idømt fængsel i 16 år.

Vestre Landsret har dermed stadfæstet en dom, som blev afsagt af Retten i Kolding.

Hoang Van Dinh, der er 33 år, får rollen som bagmand i affæren, som omfatter produktion af skunk 13 forskellige steder i Jylland og på Fyn.

Produktionen i Ikast, Herning, Jelling, Nordborg, Hårby, Risskov og andre steder nåede op på et niveau, som svarer til 900 kilo hash. Samtidig blev der distribueret 136 kilo skunk, fastslår landsretten.

Til den særdeles energikrævende gartneridrift blev der desuden stjålet el for cirka fem millioner kroner.

I Kolding drev Hoang Van Dinh et firma, som importerede gødning og udstyr til den illegale produktion.

Gartnerierne var indrettet i øde beliggende landejendomme. Her levede hjælpere, der passede og vandede planterne, under forhold, som ofte var ganske usle.

De blev holdt under nøje opsyn, er det tidligere kommet frem under sagen. Hvis en hjælper stak af, rykkede Hoang Van Dinh straks ud for at lede efter vedkommende.

Den 33-årige er også fundet skyldig i indsmugling af amfetaminolie fra Holland. Stoffet kunne raffineres til 26 kilo amfetamin. Desuden havde han ved anholdelsen i februar 2013 en pistol på bopælen i Egtved.

Landsretten har dog frifundet ham for en yderligere anklage om indførsel af 10 kilo amfetamin.

Det sker forholdsvist sjældent, at domstolene bruger den maksimale straf i sager om narkotika.

Da affæren blev behandlet ved Retten i Kolding, sagde Van Dinh, at det ikke var hans ansvar, hvis hans kunder dyrkede skunk.

- Bare jeg kan sælge og tjene nogle penge, er det godt, fastslog han.

Samtidig har landsretten idømt den hollandske statsborger Kim Dong Ho fængsel i 12 år, hvilket er et år mindre end i byretten.

Begge hovedmænd udvises ligesom tre andre dømte. Dog undgår Van Dinhs samlever, Thi Thu Dong Nguyen, at blive smidt ud, selv om hun er idømt fængsel i seks år. Hun er dansk statsborger.