I det fynske folks tjeneste

Vietnamesere udvises efter jordbærplukning

Syv vietnamesere bliver nu udvist fra Danmark efter at de ulovligt plukkede jordbær hos en landmand i Skårup. Udlændingestyrelsen afsagde onsdag en resolution, der betyder, at vietnameserne skal være bag tremmer indtil de kan sendes ud af landet.

Vietnameserne skal være fængslet indtil de kan udvises

De syv vietnamesere blev anholdt tirsdag morgen, da Svendborg Politi og SKAT i Svendborg udførte en razzia hos en landmand i Skårup.

I alt 25 vietnamesere plukkede jordbær, og otte af dem havde ikke deres papirer i orden og blev derfor anholdt af Svendborg Politi.

Onsdag besluttede udlændingestyrelsen at udvise syv af de illegale jordbærplukkere. Beslutningen betyder, at vietnameserne nu i første omgang skal for en dommer for at få opretholdt frihedsberøvelsen.

For en dommer inden 72 timer

Men da vietnameserne ikke er anholdt i henhold til retsplejeloven, men efter udlændingeloven, behøver de ikke at komme for en dommer før efter 72 timer.
 
Når de så har været i grundlovsforhør senest fredag, vil frihedsberøvelsen fortsætte i et dansk fængsel indtil vietnameserne kan sendes på en flyver tilbage til Vietnam.