I det fynske folks tjeneste

Vietnamesisk skunkbagmand får 16 års fængsel

En vietnamesisk mand skal 16 år i fængsel for at drive skunklaboratorier og for store indsmuglinger.

En 32-årig vietnamesisk mand fra Kolding-området er onsdag blevet idømt fængsel i 16 år og udvist for bestandig for indsmugling af 10 kilo amfetamin og for at have drevet i alt 13 skunklaboratorier i Jylland og på Fyn.

Den dømte, Hoang Van Dinh, var ifølge Retten i Kolding hovedmand bag indsmuglingen af amfetaminen, der fandt sted i januar 2013 fra Holland til Danmark.

Forbrydelsen blev begået sammen med to hollandske statsborgere, den 46-årige Kim Dong Do og den 66-årige Adolf Matias Talapessy.

De tre mænd er desuden kendt skyldige i at have indsmuglet 4,9 kilo amfetaminolie, der skulle raffineres til amfetamin med henblik på videresalg.

Den 46-årige hollænder blev idømt fængsel i 13 år for sammen med den vietnamesiske hovedmand at have planlagt og udført indsmuglingerne, mens hans 66-årige landsmand skal 11 år i fængsel.

Han er blandt andet kendt skyldig i som chauffør af have kørt en prøve og de første 10 kilo amfetamin til Danmark.

Begge hollændere, der ikke havde nogen form for tilknytning til Danmark, er ligesom vietnameseren blevet udvist for bestandig.

Den 32-årige vietnameser er ud over smuglingerne kendt skyldig i at have brugt sit firma i Kolding, der solgte gødning og planteudstyr, til at drive i alt 13 skunklaboratorier i Jylland og på Fyn.

Fra de mange laboratorier ville der være blevet høstet 926,5 kilo skunk, hvis ikke den ulovlige aktivitet var blevet afsløret, fastslår Retten i Kolding.

Den 32-årige vietnameser er desuden dømt for at have overbragt 140 kilo skunk, hovedsageligt ved indkøbscentret Fields i København.

To andre vietnamesere - Tuan Vuong Nguyen og Duy Manh Pham - der begge er 27 år og fra Kolding-området, skal otte år i fængsel for at have medvirket til den omfattende produktion og afsætning af skunken.

Også de to skal efter afsoning forlade landet for bestandig.

Samleveren til den 32-årige bagmand, Thi Thu Dong Nguyen, der er dansk statsborger, har fået en fængselsstraf på seks år for sin medvirken til produktion og afsætning af skunken.

I sagen om indsmugling af de 4,9 kilo amfetaminolie og for forsøg på at raffinere det til amfetamin blev den 34-årige Vinh Pham Van, der opholdt sig illegalt i Danmark, idømt fængsel i 10 år og udvist for bestandig.

Han blev desuden kendt skyldig i at have medvirket ved driften af skunklaboratorierne og afsætningen af skunk.

To andre mænd, der var tiltalt i sagen blev frifundet. Alle de dømte ankede dommen til Vestre Landsret.