I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen hævner sættab og stryger i semifinalen

Useedet taiwaner skabte problemer for Viktor Axelsen, der dog tog en favoritsejr i India Open.

Foto: Stringer, Scanpix

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er klar til semifinalen i Superseries-turneringen India Open i New Delhi. Den 23-årige fynbo så indledningsvis noget usikker ud mod verdens nummer 20, Tzu Wei Wang fra Taiwan, men fandt niveauet efter at have tabt første sæt. Sejrscifrene blev 19-21, 21-14, 21-16.

Kampen var præget af, at spillerne havde svært ved at styre længden på boldene, når de stod på den banehalvdel, hvor der var medvind. 

Læs også Viktor Axelsen kåret som årets sportsnavn på Fyn

Det kan have været årsagen til, at Axelsen satte en tilsyneladende sikker sætsejr over styr, da han førte 17-13 i første sæt.

Danskeren tabte fem bolde på stribe, og selv om han fik udlignet til 18-18, endte det med 21-19 til taiwaneren. Axelsen levede dog bedre op til sin status som storfavorit fra andet sæts start. Han vandt de første syv bolde, bevarede forspringet og hentede en ubesværet 21-14-sejr.

Den danske dominans fortsatte i tredje sæt. Axelsen indledte på den "dårlige" banehalvdel, men havde alligevel overtaget, og da spillerne byttede side, var Axelsen foran 11-8.

Taiwaneren slog dog fra sig en sidste gang og fik udlignet til 14-14, men derefter slap kræfterne tilsyneladende op. I semifinalen venter der Axelsen et møde med enten sjetteseedede Ng Ka Long Angus fra Hongkong eller den useedede indoneser Tommy Sugiarto.

Også Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen har mulighed for at spille sig i semifinalen, når de skal i aktion senere fredag.