I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen i OL-ottendedelsfinalen

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen går videre efter sikker sejr over verdens nummer 16.

Viktor Axelsen nød kampen og kan glæde sig over udfaldet. Foto: Marcelo Del Pozo, Scanpix

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen viste stort overskud og klasse, da han søndag spillede sig i ottendedelsfinalen ved OL i badminton.

Viktor Axelsen vandt en sikker sejr på 21-11, 21-13 over sydkoreanske Lee Dong Keun i et opgør, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.

- Jeg er rigtig glad, og det var sjovt. Jeg prøver at nyde det, selv om det er lidt svært.

- Jeg fik slappet af og fik mit spil ud i stedet for at tænke for meget, og jeg havde en god fornemmelse på banen. Slagene sad godt fra start.

- Man må aldrig glemme de sjove slag, og når det lykkes er det rigtig sjovt, og det er også derfor, jeg spiller badminton, siger Viktor Axelsen blandt andet til DR.

Axelsen lagde godt ud og bragte sig hurtigt foran 4-1.

Lee Dong Keun er nummer 16 i verden, og sydkoreaneren udnyttede hallens sidevind, da han reducerede til 5-7.

Viktor Axelsen besejrede i sin første gruppekamp Thailands Boonsak Ponsana i to sæt, mens thailænderen besejrede Lee Dong Keun.

Dermed ville en sejr sende den 22-årige dansker til ottendedelsfinalerne, mens et nederlag i tre sæt også ville sende danskeren videre på en bedre sætscore. Kun et nederlag i to sæt ville betyde, at Viktor Axelsen var færdig ved OL.

Danskeren tog teten i første sæt, og 7-5-føringen blev til en 13-7-føring.

Viktor Axelsen var i fuld kontrol og spillede med overskud foran 16-8, mens sydkoreaneren forgæves ledte efter en åbning, der kunne bringe ham ind i sættet.

Det lykkedes dog aldrig. Axelsen vandt suverænt første sæt, og dermed var han sikker på at være videre i OL-turneringen.

Det blev dansk 5-0-føring i andet sæt, og Lee Dong Keuns motivation hang i en tynd tråd. Sydkoreaneren kom først på pointtavlen med 1-8.

Danskeren viste også godt defensivt spil, han leverede en flot opsamling og bragte sig på 11-4.

Lee Dong Keun fik herefter lov at leje med og reducerede til 9-12 og 12-15, inden Axelsen svarede igen.

Herfra var der aldrig tvivl. Axelsen vandt også andet sæt sikkert og har dermed vundet alle tre indbyrdes opgør mod Lee Dong Keun.

Viktor Axelsen vandt dermed sin gruppe, og i ottendedelsfinalen møder han irske Scott Evans.

Senere søndag aften dansk tid møder Jan Ø. Jørgensen franske Brice Leverdez.