Viktor Axelsen taber klart til verdensmester i Kina

Viktor Axelsen kunne ikke true Chen Long i kvartfinalen ved China Open i Fuzhou

Heller ikke i syvende forsøg lykkedes det for badmintonspilleren Viktor Axelsen at besejre verdensetteren Chen Long fra Kina.

Den regerende verdensmester var for god og vandt 21-17, 21-13 i kvartfinalen ved Super Series Premier-turneringen China Open i Fuzhou.

Danskeren havde været ude i to lange kampe ved China Open, mens Chen Long kun havde spillet i cirka halvt så lang tid før fredagens kamp.

Viktor Axelsen fulgte godt med i første sæt, og danskeren havde succes med at smashe fjerbolden ned i kineserens forhåndsside.

21-årige Axelsen fulgte med frem til stillingen 13-13 i første sæt, men herefter rykkede Chen Long med fire point i træk, og kineseren sikrede sætsejren.

I andet sæt kom verdensmesteren foran 6-2, men Viktor Axelsen var tæt på at indhente ham. I anden halvdel af sættet satte Chen Long turbo på, og han beviste, hvorfor han er verdens bedste.

I mixeddouble spillede femteseedede Joachim Fischer og Christinna Pedersen sig i semifinalen. Det skete med en sejr på 21-13, 24-22 over kineserne Liu Yuchen og Ou Dongni. 

Der er mange danskere i aktion i kvartfinalerne ved China Open. I herresingle skal Jan Ø. Jørgensen møde den tidligere verdensetter Lee Chong Wei fra Malaysia, som fører 13-1 over danskeren i indbyrdes kampe.