I det fynske folks tjeneste

Vil forhandle med Enhedslisten

Den fynske socialdemokratiske MFer, Jan Johansen, mener at de røde partier i regeringen bør gå sammen med Enhedslisten for at lempe dagpengereformen.

00:54

00:30

Jan Johansen vil forhandle med Enhedslisten om dagpenge

1 af 3

Jan Johansen opfordrer til forhandlinger med Enhedslisten om at forkorte den periode, folk skal arbejde for at opnå ret til dagpenge fra et år, som reformen siger, til 26 uger.

Det sagde Jan Johansen i et indslag i TV 2 Nyhederne søndag.

Mandag bakkes han op af flere socialdemokratiske borgmestre og kommunalpolitikere, hvorimod de fynskvalgte socialdemokratiske folketingsmedlemmer er uenige eller ikke vil kommentere Jan Johansens udmelding.

Reaktionerne fra fynske socialdemokrater

Pernille Rosencrantz Theil: - Jeg henviser til vores arbejdsmarkedsordfører.

Trine Bramsen: - Jeg vil ikke forhandle i pressen. Vi skal lave aftale der, hvor vi får mest af vores politik igennem og det er for tidligt at sige noget om.

Carsten Hansen, Minister for By, Bolig og Landdistrikter: - Der forhandles i øjeblikket og jeg har tiltro til, at man finder den bedst mulige løsning.

Dan Jørgensen, MEP og folketingskandidat i Middelfart: - Jeg har fuld tiltro til ledelsen. Der forhandles nu - og de vil få det bedste ud af forhandlingerne.

Jan Johansen, MF - Vi skal lave en aftale med Enhedslisten

Curt Sørensen, borgmester i Svendborg: - Jeg håber, da også at det bliver over mod Enhedslisten.

Hans Jørgensen, borgmester i Faaborg-Midtfyn: - Hvis vi ikke kan finde en løsning for de her mennesker med blå blok, - ja, så skal det jo være med Enhedslisten. Vi skal finde en løsning.

Peter Rahbæk Juel, socialrådmand i Odense: - Det her skal løses. Om det er med Venstre eller Enhedslisten er mig ligegyldigt. Jeg synes dog Venstre har et ansvar, det var dem, der gennemførte reformen.

Finn Brunse, borgmester i Assens: - Flertallet bag reformen eksisterer jo stadig. Men man kan håbe at man ved en fleksibel tilgang til det kan finde et flertal for at ændre noget - med Enhedslisten og så mange andre partier som muligt.