Minister besøger Fyn: Støjgrupper kræver farten sat ned på Fynske Motorvej

Støjgrupper i Nyborg og Odense kræver farten sat ned og nye støjskærme. Transportminister Benny Engelbrecht gæster Fyn i dag.

Der bør skrues ned for farten på motorvejen syd om Odense og motorvejen igennem Nyborg.

Det er beskeden fra de beboere, der bor tæt på motorvejen syd om Odense og i boligkvarterne ved motorvejen i Nyborg.

Mandag gæster transportminister Benny Engelbrecht de støjramte beboere både i Nyborg og Odense.

Alene trafikken fra Storebæltsbroen belaster hvert år motorvejen igennem Nyborg med over 13 millioner biler - det er en stigning på 89 procent, siden broen åbnede.

Antallet af tunge lastbiler er mere end fordoblet.

Og det er en stor gene for mere end 1.300 beboere i Nyborg.

Støjen er en stor belastning, siger Niels Bjørkbom, der er medstifter af en ny støjgruppe i Nyborg.

- I Nyborg skærer motorvejen tværs gennem byen tæt ved den historiske bymidte. På en relativ kort bynær strækning påvirkes boliger, kolonihavehuse og bynære rekreative naturområder på begge sider af vejen. Alle er de støjfølsomme områder, som man normalt ville skærme for støj. Sund & Bælt ejer vejen helt ind til afkørsel 45, hvilket også er helt særligt. Brug nu nogle af de mange penge fra brugen af Storebæltsbroen til at redde Nyborg, siger Niels Bjørkbom, der selv har kontaktet ministeren med problemet.

I Nyborg må der i dag køres 110 kilometer i timen på motorvejen. Men den tidligere regering har besluttet, at farten skal hæves til 130 kilometer, mens Nyborgs politikere vil have farten ned på 90 kiklometer i timen.

Desuden er et udtalt ønske, at regeringen opstiller nye støjskærme i de boligområder, motorvejen passerer.

I Odense venter beboerne i området ved Søparken på at få klar besked om, hvornår der det tredje spor syd om Odense påbegyndes, så området kan forsynes med støjskærme.

Mens man venter på støjskærmene, foreslår beboerne, at farten sættes ned til 80 kilometer i timen.

- Alene en nedsættelse af farten med 20 kilometer i timen vil give en reduktion af støjen med 3 decibel, hvilket er en væsentlig reduktion, siger Erling Lund Hansen, medlem af Støjgruppe Odense.

Ifølge Erling Lund Hansen er 8.000 beboere i området plaget af trafikstøj.

Oversigt

    Oversigt