Vil oprette 20 nærpoliti-enheder: - Assens er mest oplagt

Politiets tilstedeværelse skal styrkes i lokalsamfundene, mener regeringen. Assens forventer at få ny nærpolitistation.

Det skal være trygt at opholde sig alle steder i Danmark - også i de små byer og langt fra de eksisterende politistationer.

Med den begrundelse vil regeringen sende flere betjente ud i landets afkroge. Konkret skal der oprettes 20 nærpoliti-enheder på tværs af landet, mener justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det skriver Jyllands-Posten.

Lokalerne er klar i Assens

Det fremgår endnu ikke, hvor de 20 nye enheder skal placeres, men en af dem, der håber at få flere uniformerede betjente i bybilledet, er Assens borgmester Søren Steen Andersen (V).

Allerede nu har Assens lokalerne klar fra dengang, politiet lå i forlængelse af rådhuset - og hvor politiet i øvrigt fortsat betaler husleje et par år frem grundet bundet lejekontrakt.

- De skal ikke engang støves af. Det er total plug 'n play. Derfor har vi en forventning om, at der bliver kigget på den station som en af de mest oplagte, siger Søren Steen Andersen til TV 2 Fyn.

150 lokalbetjente

Styrkelsen af det lokale politi indgår i et udspil til en ny flerårig plan for dansk politi, som regeringen fremlægger i sin helhed mandag.

150 lokalbetjente skal ud i nærenhederne, og dertil skal 150 operative betjente ud på andre eksisterende stationer.

Til gengæld skal Rigspolitiet, som har 2.000 ansatte, halveres. Det budskab har statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere været ude med.

Først mandag fremlægges de nærmere detaljer og finansieringen af planen.

- Det er det første rigtig store skridt, regeringen tager for at levere på vores nærhedsdagsorden. Politiet får lov til at være det første.

- Det skal være med til at øge trygheden, at folk ved, der er betjente i området, siger Nick Hækkerup til Jyllands-Posten.

Hos Venstre er man enig i, at politiet skal være nært for borgerne, men partiet mener ikke, at det løses ved at binde flere betjente i nye lokale enheder med længere åbningstider.

Når justitsminister Nick Hækkerup mandag har fremlagt regeringens udspil til en ny aftale for politiet og anklagemyndigheden, begynder forhandlingerne med resten af Folketinget om et politiforlig.

Forhandlingerne er tidligere blevet udskudt. Selve forliget skulle have været færdigforhandlet sidste år.

Assens håber at få en ny nærpolitistation efter regeringens udspil
HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: