I det fynske folks tjeneste

Vild på vandet: 33 bøder til lystsejlere

Fyns Politi satte i weekenden ind mod regelbrud på havet ved Svendborg og Langeland. 33 fik bøder.

00:59

Fyns Politi satte i weekenden ind mod regelbrud på havet ved Svendborg og Langeland. 33 fik bøder.

1 af 2

De lokale ved Svendborg Sund havde lidt svært ved at holde skruen inden for lovens rammer i weekenden.

Politiet tjekkede 70 lystfartøjer i en målrettet kontrol på havet hen over weekenden, og hele 33 bøder blev udskrevet. Ud af de 33 bøder skyldes de 21 for høj hastighed, oplyser Fyns Politi.

- Vi vidste, at de sejlede for stærkt ude i Svendborg Sund. Men det er lige i overkanten, at vi over en weekend kan skrive så mange bøder for høj hastighed, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe til Ritzau.

Det er tilladt at sejle fem knob i Svendborg Sund, fordi det er meget trafikeret. Vicepolitiinspektøren har ikke fartmålinger fra weekenden, men der er sejlet "væsentligt hurtigere end de fem knob".

Og de lokale kan ikke skyde skylden for de mange fartsyndere over på tilrejsende turister.

- Det er hovedsageligt lokale, som har fået bøder, selvom der også har været et par stykker ude fra, fortæller vicepolitiinspektøren.

Syv af bøderne udstedte politiet, fordi sejlerne ikke havde medbragt speedbådsbevis eller duelighedsbevis under sejladsen.

Kun to sejlere fik bøder for manglende redningsveste om bord, og det overrasker politiet positivt.

- Det glædelige er, at vi kun har rejst to sigtelser for manglende redningsvest om bord. Så det står faktisk pænt til, siger Klaus Arboe.

I farvandet mellem Vornæs og Rantzausminde kontrollerede politiet 15 - 20 jetskiejere.

De opholdt sig i et tilladt område, hvor de med en bøje havde markeret, hvor 300 meter zonen gik, således at de alle overholdte de restriktioner, der er for hastighed og planing.

Der blev også lavet kontrol ved Langelandsbæltet, men her fik ingen bøder med hjem.