I det fynske folks tjeneste

Vilde med valgkamp - i USA

Mange fynboer følger med i den amerikanske valgkamp - nogle mere end andre.

00:08

1 af 2

To fynboer har en særlig interesse i at følge den amerikanske valgkamp tæt. De sidder gerne oppe midt om natten for at se præsidentkandidaternes TV-debatter, læser utallige meningsmålinger og avisartikler for at være helt opdateret på udviklingen.

Mikkel Linnemann Johansson er cand. mag. i amerikanske studier og foredragsholder. I et år havde han set frem til den debat, der var natten til torsdag.

 

Jeg har glædet mig som et lille barn til de tre TV-debatter mellem præsidentkandidaterne

Mikkel Linnemann Johansson

 

- Jeg har glædet mig som et lille barn til de tre TV-debatter mellem præsidentkandidaterne, siger han.

Som studerende på SDU har han analyseret debatterne i amerikanske valgkampe. Og interessen for det amerikanske præsidentvalg er enorm. Faktisk fylder den en stor del af hans daglidag netop nu.

- Der er en hjemmeside, hvor alle meningsmålinger bliver lagt ud. Jeg er nok derinde hver anden time for at se, om der er kommet en ny, siger Mikkel Linnemann Johansson.

Også Søren Hviid Petersen følger valgkampen tæt.

Som borgerlig kommentator kan han se masser af godt ved den ene af de to præsidentkandidater, Donald Trump, selvom den republikanske politiker er stærkt kontroversiel, er han god for valget, mener Søren Hviid Petersen:

 

han taler en ny politisk dagsorden ind i det amerikanske etablerede system

Søren Hviid Petersen

 

- Han taler politik på et sprog, som langt de fleste amerikanere kan forholde sig til. Men det væsentligste for mig er, at han taler en ny politisk dagsorden ind i det amerikanske etablerede system.

Søren Hviid Petersen ville ikke selv stemme på en type som Donald Trump i en dansk version; men han forstår godt at mange amerikanere, som føler, sig pressede, og at deres land forandrer sig negativt, stemmer på ham.

Herunder kan du se et indslag om Mikkel Linnemann Johansson og Søren Hviid Petersen sendt på TV 2/FYN torsdag den 20. oktober 2016.

 

03:05

Vilde med valgkamp - i USA

Luk video