Vilhelmsen: De borgerlige er vores fjender

SF's formandskandidat, Annette Vilhelmsen, stiller sig i sin indledende valgtale utvetydigt bag regeringen.

Annette Vilhelmsen siger i sin første valgtale i kampen om formandsposten i SF, at hun vil have sat en stopper for den interne splid i partiet og regeringen generelt.

- Vi har i de sidste år kæmpet rigtigt meget. Af og til har vi kæmpet mest mod hinanden. Men vi skal huske, at det er de borgerlige, der er vores egentlige fjende, siger Annette Vilhelmsen fra talerstolen i Herning.

Her er hun søndag i debat med den anden formandskandidat, sundhedsminister Astrid Krag.

Og Vilhelmsen sætter altså nu en stopper for den spekulation, der har været, siden hun meldte sit kandidatur til formandsposten, om, hvorvidt hun vil trække SF ud af regeringssamarbejdet.

- Vi skal stoppe den diskussion nu. Ja, jeg bakker op om regeringsdeltagelsen. Vi har vores politik og vores principprogram, som jeg er enig i, og så tror jeg ikke, vi behøver diskutere det mere, siger Annette Vilhelmsen.

Samtidig understreger hun, at SF's profil skal være klar og genkendelig.

- Men vi skal huske, at vi har seks ministre, der sidder som repræsentanter for SF i regeringen - ikke repræsentanter for regeringen i SF, siger hun.

Hun varsler dog et opgør med "designpolitikken", hvis hun bliver formand.

- Rigtig meget debat om politik handler om design, spin og splittelse. Jeg mener, politik handler om levende mennesker, og der, hvor mennesker er, begår man både gode og dårlige ting. Men vi må aldrig overlade vores politik til spindoktorer, siger hun

Samtidig melder Annette Vilhelmsen, at anerkendelsen af Palæstina som selvstændig stat vil være en af hendes mærkesager, ligesom den meget omtalte reformering af folkeskolen vil være i søgelyset.