I det fynske folks tjeneste

Vilhelmsen: Fik frit valg på ministerhylden

Annette Vilhelmsen fastslår, at hun valgte Erhvervs- og Vækstministeriet, fordi hun derfra kan skabe job.

Annette Vilhelmsen kunne selv vælge, hvilket ministerium, hun ville være minister i. Valget faldt som bekendt på Vækst- og Erhvervsministeriet.

- Jeg var i den særlige situation, at jeg selv har kunnet vælge mellem de ministerier, SF har. Og jeg har ikke været i tvivl om, at jeg vil være erhvervs- og vækstminister.

Sådan lyder det fra SF's nyvalgte formand, Annette Vilhelmsen, der tirsdag holdt tale i ministeriet og overtog ministerposten fra Ole Sohn (SF).

Selvom erhvervs- og vækstområdet kan lyde som et tungt og indviklet fagområde, der ligger langt fra SF's kernevælgere, så fastslår Annette Vilhelmsen, at ministeriet giver mulighed for at gøre en forskel i danskernes hverdag.

- Hvis man vil sætte handling bag regeringens ord, om at vi vil skabe job og varig vækst, så er det her, man skal gøre det, siger Annette Vilhelmsen, der kender området, fordi hun hidtil har været erhvervsordfører for SF.

Direkte adspurgt afviser hun dog at komme med bud på, hvordan hun vil booste væksten og jobskabelsen.

- Det vil jeg meget gerne vende tilbage til, når vi får mulighed for mere dybdegående at snakke om de forskellige initiativer. Det er en rigtig stor dagsorden, og den glæder jeg mig til at folde ud, siger hun.

Den afgående minister Ole Sohn har fået anerkendelse for sin indsats af store dele af erhvervslivet. Og Annette Vilhelmsen fastslår, at hun vil fortsætte i Ole Sohns ånd:

- Jeg har været meget rundt på virksomheder og har haft gode samtaler. Du har et fint skudsmål og har fået fin omtale fra Dansk Erhverv og Dansk Industri, siger erhvervs- og vækstministeren.

- Det er godt gjort af dig, at du repræsenterer vores parti, som historisk set ikke har haft erhvervslivet som kernevælgere.

- Du har brudt lydmuren og er brændt igennem, siger hun om den nu tidligere ministers samarbejde med erhvervslivet.

Ole Sohn har selv valgt at trække sig fra ministerposten kort før, den nye formand satte sig i formandsstolen. I sin tale ved ministeroverdragelsen siger han:

- Det har været en fantastisk rejse at være med til at lave det regeringsgrundlag, som vi nu er ved at folde ud. Og at se hvordan idéer og visioner bliver lavet om til virkelighed.

- I løbet af de kommende syv måneder vil vi se det ene konkrete vækstinitiativ efter det andet folde sig ud. Jeg er ufattelig glad for at have været med til at folde det ud, og jeg er glad for nu at give det videre til Annette.