Vindmøllefirma vil indtage Lindøværftet

Den danske vindmøllevirksomhed Skykon forhandler i øjeblikket med Lindøværftet om at etablere produktion på en stor del af værftets grund.

En betydelig del af Lindøværftets 1,1 million kvadratmeter store grund kan i fremtiden komme til at huse den danske vindmøllevirksomhed Skykon, skriver borsen.dk.

- Vi forhandler lige nu med Odense Staalskibsværft om muligheden for at etablere en produktion på stedet, siger adm. direktør i Skykon, Jesper Øhlenschlæger til netavisen og uddyber:

- Lindøværftet passer godt til os, fordi der er adgang til havet og meget store haller. Møllerne bliver større og større, og det er afgørende, at vi har gode muligheder for at transportere vores produkter derfra.

Værftets ejer, A.P. Møller-Mærsk, meddelte i dag, at man vil lukke skibsbyggeriet, når det sidste fartøj i ordrebogen er færdiggjort i 2012. Lukningen af det traditionsrige værft betyder umiddelbart et farvel til godt 2500 medarbejdere ved Munkebo på det nordlige Fyn.

En del af den arbejdskraft kan Skykon gå hen at få brug for, hvis forhandlingerne får et positivt resultat. Hvor mange mennesker, der skal ansættes, tør Jesper Øhlenschlæger dog ikke spå om. Skykon beskæftiger lige nu 420 ansatte, og forhandlingerne om Skykon eventuelle flytning til Nordfyn er snart til endebragt.

- Det er ikke noget, vi lige frem regner med skal vare helt til jul, siger Jesper Øhlenschlæger til borsen.dk.