I det fynske folks tjeneste

Vintervejr giver lommesmerter

For anden vinter i træk har Fyns amt og kommunerne underskud på kontoen for vinterberedskabet med snerydning og vejsaltning. Alene Fyns Amt har allerede et samlet underskud for de to vintre på omkring 10 millioner kroner.

Vinterberedskabet koster fynboerne dyrt

Budgetterne holder ikke

Selvom både amtet og kommunerne lægger vinterbudgettet ud fra et gennemsnit af udgifterne fra en række tidligere år, har budgetterne de seneste to år ikke været store nok.

Fyns Amts vinter-vejberedskab gav i 2005 et underskud på seks millioner kroner. Og de første uger af 2006 har allerede overskredet budgettet med fire millioner kroner - altså i alt 10 millioner kroner.

I Svendborg Kommune er budgettet på 3,4 millioner kroner årligt. I 2005 var der et underskud på 1,3 millioner kroner, som overføres til 2006. Og som vinteren har været hidtil i 2006 er der frygt for at det går helt galt. Det er dog ikke gjort op endnu.

Dyrt hensyn til trafikken

I det hele taget er det en dyr affære at holde vejene åbne for trafikken.

Når vinteren bider fra sig som de første uger af 2006 koster det Fyns Amt to millioner kroner i døgnet. Svendborg Kommune regner med en udgift på 150.000 kroner i døgnet, mens Odense Kommune skal regne med en udgift på 100.000 kroner i timen.