Vintervejret vender tilbage: Kold og hvid weekend

Særligt Bornholm får masser af sne i weekenden, hvor temperaturen holder sig under frysepunktet. Også sne på Fyn.

Kælken kan igen findes frem et par steder i landet hen over weekenden. For sneen vender tilbage - og for nogle bliver der rigeligt af den. Andre undgår måske snevejret helt.

Samtidig bliver det koldt. Selv i dagtimerne vil termometeret ikke vise plusgrader, lyder det fra DMI's vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

- Det bliver en weekend med frost i dagtimerne, mellem frysepunktet og et par graders frost, og så kommer der snebyger rundt omkring. Specielt lørdag, varsler han.

Særligt bornholmerne får masser af sne lørdag, og der kan falde op til 15 centimeter sne i løbet af weekenden. Samtidig kan det fyge en hel del.

- Bornholm skiller sig ud. Der kommer en pæn portion derovre, og det er allerede begyndt, siger vagtchefen.

For resten af landet er der tale om lokale snebyger, fortæller Lars Henriksen:

- Sneen falder fortrinsvist i Kattegat-området, ved Fyn og Nordvestsjælland, men det er meget svært at sige præcist hvor, og der er rimelig store lokale forskelle.

- Det er også svært at sige, hvor meget sne, der kommer. Nogen steder kommer der måske slet ingen sne, andre steder et lille bitte drys, og så er der så steder, hvor der kommer lidt mere, og hvor kælken kan komme frem igen, lyder det fra vagtchefen.

Weekenden byder også på lidt sol af og til - især om søndagen.

Nattemperaturen ryger ned på omkring syv graders frost flere steder, mens vinden blæser svagt til jævnt fra nord og nordøst.

De seneste par dages koldere vejr markerer en indgang til en koldere periode.

- Det ser ud som om, det kan vare ved med det vinterlige vejr. I hvert fald hele næste uge. Længere fremme på vinteren ser det også ud til, at det kan blive koldere end normalt.

Vagtchefen slår dog fast, at der også kan komme mildere dage eller perioder ind imellem.