Vinyl vinder frem igen

Selvom streaming, mp3 og CDere fortsat udgør den helt dominerende del af musiksalget, så er den gamle vinylplade slet ikke død. Salget er fordoblet på få år, og nu åbner en ny butik i Odense med vinylplader.

For mange vækker en vinylplade minder om en svunden tid. Men for andre er det vejen frem.

- Det er fuldstændig som god og dårlig vin, og vinyl er absolut som en god vin, siger Bo Ellegaard, der er manden bag butikken RecordPusher i Overgade i Odense.

Bo Ellegaard har i tre år drevet sin butik som en ren netbutik, og egentlig var han bare på jagt efter nogle større lagerlokaler.

0304 vinyl1

- Jeg har drevet det fra et lille bryggers, og det var enormt besværligt, når jeg fik store ordre. Og da jeg altid har elsket butik, så tænkte jeg at ved at åbne en butik får jeg det bedste fra to verdener, fortæller Bo Ellegaard.

Odense har i forvejen en forretning, der sælger vinyl. Det er forretningen MobyDisc - som bliver drevet af Bo Ellegaards bror.

- Vi skal ikke slås, og jeg håber, at vi begge får noget ud af det. Jeg håber da, at vi sammen kan sætte os på vinylsalget i hele Odense, siger Per Ellegaard.

Alene i Danmark blev vinylsalgets andel af det samlede musiksalg fordoblet fra 0,7 % i 2011 til 1,4 % i 2013.

Den nye butik åbner på lørdag.