I det fynske folks tjeneste

Virksomheder glade for små kommuner

Små kommuner giver mere tilfredse virksomheder. Det viser et helt nyt forskningsprojekt fra Syddansk Universitet.

Små kommuner er bedre til at pleje deres virksomheder end de store.

For stor afstand

To forskere fra Institut for Marketing og Management har spurgt knapt 1000 syddanske virksomheder om tilfredsheden med deres nuværende kommuner. Og her er de mest utilfredse virksomheder også dem, der har til huse i store kommuner med flere end 75.000 indbyggere. Det skriver Børsen torsdag. Resultatet af undersøgelsen er interessant på grund af kommunesammenlægningen til årsskiftet.

Virksomhedslederne mener, at der er for stor afstand mellem virksomhederne og det kommunale beslutningssystem i de store kommuner.

Odenses borgmester, Jan Boye, er enig i forskernes konklusioner:

- Jeg tror, at de mindre kommuner er bedre til at tage imod nye virksomheder. Ofte bliver de mødt af borgmesteren på den røde løber, og det skal vi lære af i de store kommuner, siger Jan Boye til Børsen.

Store kommuner har dog en fordel

Til gengæld kan de store kommuner glæde sig over, at der er lettere adgang til viden på grund af samarbejdet med de store uddannelsesinstitutioner.

Forskerne mener, at kommunerne skal blive bedre til at pleje deres virksomheder, fordi de kan tiltrække andre. Nye virksomheder spørger nemlig ofte de etablerede virksomheder om råd inden de beslutter sig.