Virksomheder holder fast i julefrokosten

En ny undersøgelse viser, at julen i høj grad er virksomhedernes fest. På trods af krisen holder 85 procent stadig julefrokost.

Men det er en myte, at julefrokosten er et skruppelløst orgie, mener Dansk Erhverv.

På trods af flere års økonomisk krise er der ikke tegn til, at landets chefer har skåret ned på juleaktiviteterne i virksomhederne.

En ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser således, at 85 procent af alle virksomheder holder julefrokost.

Godt hver fjerde virksomhed holder julefrokost på virksomheden, og omtrent tre ud af fem holder det ude i byen.

Der er da også mange gode grunde til at fejre julen sammen med medarbejderne, mener fagchef for HR & Ledelse i Dansk Erhverv Birgitte Meisner Nielsen.

- Det at spise og feste sammen har kolossal betydning for os som mennesker og som medarbejdere. Det kan have nærmest rituel betydning at mødes i det mere uformelle rum, som en julefrokost er, og vi har brug for at se hinanden i uformelle rammer, siger hun.

Det bliver mandag igen

Men at der er tale om julefrokosten som en løssluppent og skruppelløst orgie er en myte, der holdes i live af et fåtal af pinlige episoder.

- Det er yderst sjældent, at en julefrokost-episode er så grel, at den får ansættelsesretlige konsekvenser, og det kan hænge sammen med to ting - enten at vi rent faktisk opfører os fornuftigt til julefrokosten, eller at rammerne for, hvad der er god takt og tone, er mere løse end normalt, siger Birgitte Meisner Nielsen.

- En god tommelfinderregel for alle, der deltager i en julefrokost, er dog at huske, at det bliver mandag igen, siger hun.