Vivi Kier: Politikere skal ikke vurdere børnesager

Den konservative socialordfører fra Fyn, Vivi Kier, står sammen med partileder Lene Espersen bag et nyt konservativt socialoplæg med fokus på de udsatte børn.

- Børnesager skal ikke afgøres af tilfældige politikere, der tilfældigvis er havnet i børne- og ungeudvalg. Det er ikke rimeligt over for de børn, hvis fremtidige trivsel afhænger af udvalgets beslutning, siger Vivi Kier i en pressemeddelelse lørdag.

- Konservative foreslår derfor, at politikerne erstattes af fagfolk og eksperter, der med stor indsigt i tunge børnesager kan sikre de bedst mulige foranstaltninger for det enkelte barn.

I alle kommuner er der i dag et børne- og ungeudvalg, som efter indstilling fra fagkyndige personer træffer afgørelse om foranstaltninger i relation til børn uden forældrenes samtykke, for eksempel at et barn anbringes uden for hjemmet. Udvalgene er udtryk for lægmandsinstitution, som giver forældrene mulighed for at få deres sag hørt.

- Tanken er god nok, og vi skal fortsat sikre forældrenes retssikkerhed, men det er dybt problematisk, at udvalgene mangler børnefaglig ekspertise. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt over for de børn, der mere end nogen andre har brug for den rette hjælp, siger Vivi Kier.

Fokus på de udsatte børn er en del af et nyt konservativt socialoplæg: "Et socialt bedre Danmark - har vi råd til at lade være?".